søndag 24. oktober 2010

Juleproduksjonen er i gang;)

Rolig helg, nå tror jeg at jeg har jaget høstforkjølelsen bort. Te med østeuropeisk sprit funker ganske godt! Jeg har også fått gjort ferdig noen prosjekter som skal bli julegaver. Først et pannebånd jeg har strikket til  min søte venn M! Det var den flettingen jeg sleit med lenge! Men jeg tror altså at jeg hadde fått det til første gang, det så bare så utrolig feil ut. Etter litt hjelp av mamma funket det iallefall fint:)


Også har jeg strikket en lue til farfar til jul. Oppskriften har jeg funnet på garnstudio. Jeg strikket først helt etter oppskriften, men da ble luen altfor stor. Jeg vet ikke om det var garnet jeg har brukt (Picles extra fine merino) eller om jeg har strikket for løst- eller kanskje en kombinasjon? Iallefall tok jeg det opp igjen, og kuttet på antall masker og lengde. Nå mistet den litt av "skøyte-lue" effekten, men tror jeg sier meg fornøyd.

Oppskriften er egentlig veldig grei å forholde seg til. Man strikker sidelengs, og det går raskt unna. Det eneste jeg stusset på i starten var bruk av begrepet "rapporter". Det finnes ingen forklaring på drops-sidene eller i mine strikkebøker hva en rapport er.. Men som vanlig er det ganske enkelt når man først forstår det. I oppskriften står det at 1 rapport = 6 p i nederkant av luen og at man skal strikke * 2 p over alle m på p, 2 p over de første 52 m på p, 2 p over de første 44 m på p *, gjenta fra *. Sånn jeg forstår det strikker man:
1 pinne: strikk alle maskene
2. pinne: strikk alle maskene tilbake
3. pinne: strikk de første 52 maskene
4. pinne: snu arbeidet etter 52 masker og strikk tilbake
5. pinne: strikk  de første 44 maskene
6. pinne: snu arbeidet etter 44 masker og strikk tilbake

De 6 pinnene er altså en rapport, og da er oppskriften straks mer forståelig:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar