lørdag 15. mai 2010

Bergen - nokke for seg sjøl




I dag har jeg hatt en strålende dag i Bergen. Mai er helt definitivt den beste måneden her, og jeg er svært glad jeg tok langhelg i Bergen:) Ikke bare er været stort sett godt i mai, men det er en helt egen stemning i Bergen på våren. Folkefest på en vanlig lørdag. Bildet viser kafeen Muffins og Hekkel i Skostredet, hvor søsteren spiste frokost og jeg en skillingsbolle. Jeg hadde lest om kafeen i et blad, hvor det ble avertert som Norges hyggeligste kafe. Store forventninger;) Det jeg likte best var at kalkulatoren var i stykker, og mat og kaffe kostet 150 og speilvendt F;)

Muffins og hekkel er hva jeg vet en relativt ny kafe i den meget hyggelige gaten Skostredet. Her har de klart å endre en kjedelig gjennomgangsgate til en levende del av byen med bruktbutikker, kafeer, interiørbutikker og design. Veldig bra!



Etter et besøk i Skostredet spaserte vi til Bryggen. Smugene bak Bryggen er et annet område som jeg lar meg begeistre av. Fra å være et strøk "bare for turister", har det vokst frem et område som er verdt et besøk også for de lokale. Det har kommet en hyggelig kafe, og et økende antall små butikker der designere selger det de lager. Min favoritt er butikken til Moe, Udd og Tollefsen. Her har jeg tidligere kjøpt en trøye av økologisk bomull. Denne gangen kjøpte jeg en grytelapp med bergensområder trykt på, for å opprettholde patriotismen også i Stavanger;) I tillegg fikk jeg noen vaskekluter av søsteren med trykk av oljeplattform og fisk. Jeg har sett at Marianne Moe også selger sine produkter på Epla.







Det var mye folk i byen på en flott lørdag i mai. Det viste seg også at det var Buekorpsenes dag.. hvor de konkurrerte i å være best å tromme og bære fane blant annet.. Det syntes jeg var veldig hyggelig helt til jeg oppdaget at trafikken ble kraftig forsinket grunnet parader i sentrum;)




Et blandingsbuekorps gjennom byen.


1 kommentar:

  1. Hei

    Så morro at Moe Udd Tollefsen er nevnt her!Vi er veldig glad for så fin omtale :-)
    Vi har en blogg på www.mut.no om du har lyst til å vite mer om oss.

    SvarSlett